Kloş etek en kolay dikilen etek çeşitlerinden biri. Kalıpsız, sadece kendi ölçünüzü (bel ve istediğiniz uzunluk) alarak kısa sürede dikilir. Yeni aldığım kumaşlarımdan ilk parçamı dikmişken genelde en zorlanılan kısım olan etek baskısını anlatmaya çalışacağım.
Ama baştan kloş etek yapımına bakmak isterseniz sizi bu yazıma alayım :
Etek baskısı için birçok yöntem var bildiğiniz gibi, bu yöntemlerden hangisini kullanacağınız ise biraz kumaşın cinsiyle alakalı. Örneğin ipek, şifon, kupra gibi ince kumaşlarda bebe overloğu veya sık zigzag dikişle sürfile yapabilir; incecik katlayarak makine çekebilirsiniz. Ama benim kullandığım gibi kalın kumaşlarda ince dikişler pek hoş gözükmeyecektir. Ben yardımcı bir eleman kullanmayı tercih ettim bu sefer, grogren bant ile döndürdüm. Hazır biye, kumaştan kendinizin hazırlayacağı verev biye de aynı işi görecektir. (Kumaştan verev biye hazırlamayı daha önce anlatmıştım)
Öncelikle grogren bandı yüzü yüz gelecek şekilde eteğin ucuna yerleştirip diktim. Sonra kumaşı dikiş payı kadar içeri gelecek şekilde içe kıvırıp iğneledim. Potlukları önlemek için bu aşamada ütüledim. İsterseniz teğelleyebilirsiniz de, benim kumaşım ütülendiğinde yeterli geldi. Son olarak da tersten grogren bandın bitimine yakın olacak şekilde dikin.
Tekrar ütülediğinizde düzgün bir kloş etek baskısı yapmış olacaksınız.Kolay gelsin :)
böyle yapılması gerektiğini bilmiyordum teşekkürler :)
YanıtlaSilBirçok yöntemden sadece biri. Normal etek gibi bastırmaya çalışırsanız potluk yapar düzgün olmaz, ona bir çözüm.
SilBende hiç bilmiyordum bu yöntemi çok iyi oldu anlatmanız kloş etek yapmak istiyordum deniycem bende :) sevgiler
YanıtlaSilcok ıyı oldu bu yazı tesekkur edıyorum ben normal bastırdım zaten acemıyım hıc guzel olmadı marullanma yaptı hep :(
YanıtlaSilEvet ya geçen bende bitane diktim etek ucu çok tuhaf olmuştu.Ütüleyince düzelir diye düşündüm ama olmadı.Söküp bu şekilde deneyeceğim bir de..Teşekkürler:)
YanıtlaSilben dikişten çok az anlıyorum, genelde de kayınvalidemle beraber anca dikebiliyorum. O hem fermuarı elle dikiyor, hem de eteğin kenarını elle bastırıyor. Bana da öyle gösteriyor tabii ama o yöntem hayli sıkıcı ve zaman alıyor. Bu güzelmiş, klaın kumaşlarla uygulanabilir.
YanıtlaSilkloş etekle alakalı başka bir soru: belini pervazla içe mi döndün yoksa kemerli mi diktin?? şimdiden teşekkürler...
YanıtlaSilcok güzel bi anlatım canım emeğine sağlık bı de kloş eteğin nasıl guzel! bayıldım!
YanıtlaSilÇok teşekkürler yazı için, hiç aklımda yokken etek dikme arzusu nüfuz etti iliklerime kadar :)
YanıtlaSilHarika bir bilgi. Teşekkürler
YanıtlaSilBahar havasına girmişken eteksiz olmaz. eee etek baskısı da düzgün olmadı mı hiç olmaz. Çok işlevsel bir yazı olmuş. Ellerinize, anlatımınıza sağlık. kumaşın deseni muhteşem.çiçek desenli pantolonlara takıldım ben de şu sıra:)
YanıtlaSilTam bahara uygun renklerde bir seçim,güle güle giy Laçin ciğim..
YanıtlaSilKaç gündür uğraştığım eteğe çözüm oldun cnm çok sağol. Söküp dikmekten bıkmıştım artık etek ucunu düzgünolmuyor diye
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilmerhaba benimde bir sorum olucak. dikiste daha cok cok yeniyim hani heves ettim kayinvalidemin makinasini aldim hakkinda hicbir bilgiye sahip olmadigim icin googleda aradm ve siz ciktnz karsima makinalarmz ayni cikti :) sayfanizi bastan asagi inceledim cok sey ogrendim fakat su sifon kumaslar olduruyo beni. bu etegi difon kumasla astarli lastikli bi seklde yapmk istiyorum ama etek ucunu kiviramyorum buzus buzus oluyo makinanin tansiyonunu falan nasil ayarlamam gerekiyo yada baska onerebileceginiz bi yontem varmi ? simdiden tesekkurler ve lacheen grubuna katilma istegimi kabul ettiginiz icinde ayrica tesekkurler naifliginize mutevaziliginize yeteneginize ve size buyuk bi hayranlik duyuyorum. bol bol saglik ve mutluluk diliyorum :)
YanıtlaSilyaptıklarınız harika bilgileri paylaşmanız daha da harika..kolay gelsin
YanıtlaSilBu eteği satılığa çıkarmış mıydınız Laçin hanım :)
YanıtlaSil