Geçen gün diktiğim tuniğin patronunu çıkarırken fotoğrafladım.
Öncelikle hangi patronu (kalıbı) çıkarmak istiyorsak onun sayfasına gidip patronla ilgili yazan bilgileri inceliyoruz. Yukarıda da görüldüğü gibi mavi patron, pafta A beden 18 (kısa boy için yaklaşık 36 bedene tekabul ediyor) ibarelerini dikkate alıp patronu ona göre çıkarıyoruz. Patron kağıdımızı açıyoruz (Artık tek kağıda düşürdüler) pafta A yı buluyoruz. Buradaki mavi renkle çizilen kalıplardan 1,2,3 ve 4 numaralı olanları çıkaracağız. Beden çizgimiz de aralıklı kesikli çizgi.
Kağıdın üst kısmında bulunan numaralar patron parçalarının numaralarını işaret eder. Yani yukarıda gördüğünüz mavi 1 in hizasında bizim 1 numaralı patron parçamız bulunmaktadır. Burada da renkler önemlidir yandaki kırmızı 25 başka bir kalıp için kırmızıyla çizilen 25 numaralı parça demektir.
Bu şekilde bütün patron parçalarını tek tek çiziyoruz. Çizimlerin üzerindeki işaretleri de almayı unutmuyoruz. Orta işareti, bel işareti, pliler gibi.
Bir kez burda dergisi aldım.Evirdim çevirdim hiç birşey anlamadım.Bir dahada almadım.Aslında ufak tefek evde giyinmek için birşeyler dikiyorum. şık şeylerde dikmek isterdim...Bu çok iyi oldu.Sanki şifreyi çözmüş gibi oldum.Teşekürler...
YanıtlaSilMerhaba. sayfanıza hayran oldum gerçekten. İnanılmaz kapsamlı bir siteniz var. Turkmax taki videoyu izleyince doğruyu söylemek gerekirse sunucuya cok sınırlendim size az söz hakkı tanıdıgı için :)
YanıtlaSillaçin abla çok teşekkür ederim beni kırmayıp isteğimi yerine getirdin ablacım çok olucam ama bunu birde kumaşa aktarmayı yazarsan benden mutlusu olmaz sevgiyle kal
YanıtlaSilSelam,
YanıtlaSilİnanamıyorum birgün elbise dikeyim dedim ablam anlatmıştı ama aradan zaman geçmişti. Cahil cesareti başladım. Patronu açtım baktım baktım,baktım,baktımmmmmmmmmmm. Okadar. Başka birşey yapamadım. Abartmıyorum 1 saat aradım. Senin yazını okuyunca çok güldüm kendimi hatırladım. İnanmıyorum dedim. Ve sanada tek kelimeyle süpersin diyorum. İnanılmaz güzel bir açıklama olmuş. Tüm samimiyetimle inanılmaz teşekkür ediyorum. Senden çok şey öğreniyorum. Ama 2 şey soracağım.
1. Ben göğüs kısmı lastikli çok basit lastikli bir elbise dikecektim. Buradadan ölçüleri aldım yaptım. Boyu çok uzun gelmişti yazını okuyunca düşündüm.1,57 boyum var dtam bir 38 bedenim. Çıkmaması için çalışıyorum.:) ben dergiden birşey dikecekisem 36 beden kalıbımı kullanmalıyım?
2. Anlatmaya başlamışken senin için detayda olsa, Orta işareti, bel işareti, pili, pens, volan... dediğin bu işaretleride anlatabilir misin? Birde volan nedemek?
Çok oldum biliyorum ama tekrar teşekkür ediyorum.
*devince: Zor değil aslında, ama bile biri bir kere anlatsa hiç sorun kalmıyor. Bana çok önce annem anlatmıştı oradan biliyorum ben de.
YanıtlaSil*kitapkolik: Çok teşekkürler
*ebruli1907: tamam bir ara da onu yazarım.
*suhuba: Genelde Burda'nın 38 bedenleri tam oluyor, aynı bedeni çıkarabilirsin. Ama boyları sana uzun gelebilir. Bir de yaka açıklıkları çok fazladır ben hep biçerken kapatırım.
Bir ara işaretleri anlatırım tabii. Volan bildiğimiz fırfırın bir türü. Genelde düz değil daire şeklinde kesildiği için fırfırdan çok daha gösterişli durur.
Laçin merhaba
YanıtlaSilburdanın kalıplarında bır problem olabılrı mı ? Ölçülerime 40 beden uyarken provada çok büyük geliyor.Böyle bir sorunla karsılastın mı hiç..
Hamilelikten te once kendı bedenıne gore mı dıkıyordun.?
selin