Salı, Ağustos 31, 2010

Leopar Katman Elbise

Geçen yazımda bahsettiğim elbiseyi giydim, daha doğrusu elbiseleri. Bu seferlik siyah maksi elbise üzerine leopar katman elbise. Aslında altına beyaz bir tülbent elbiseyle de olur gibi geliyor, belki öyle birşey de dikerim.
(Hiç yan durmamışım fotoğraflarda, aslında yandan beş aylık hamile olduğum daha belli oluyor)


Hamile Yastığı Dikişi

Hamileliğimin ilk aylarında bu yastıklara hiç alıcı gözüyle bakmadım, hep gereksiz olduğunu düşündüm. Zaten genelde yan dönüp uyuduğum için koyacağım kırlentlerle uyuma sorununu hallederim zannettim. Bir süre hallettim de, ama uyurken çok döndüğüm için o kırlentler her sabah yerde olarak uyanıyordum. Dedim tamamdır, artık bir hamile yastığı edinmenin zamanı gelmiş.

Dikebilecekken de almak istemedim, evdeki bir kumaştan L şeklinde iki parça kestim. [Uzunluğu toplamda 120 cm gibi bir şey oldu] Bu parçaların birbirine dikip bıraktığım boşluktan çevirdim ve içini silikon dolgu elyafıyla doldurdum. Açık kalan yeri de elde diktim. İlk yastık dikişimdi, oldukça kolaymış.

not : Silikon elyafı pasaj' dan aldım. İsteyenler oradan bulabilirler.

Cuma, Ağustos 27, 2010

Penye Maksi Elbiseler ve Leopar Katman Elbise


Penye maksi elbiseler (özellikle siyah ve gri olanları) bu yaz her dergide, her blogda vardı. Eğer almayanlar ve uygun fiyata bu elbiselerden edinmek isteyenler varsa dün Peros' ta buldum ben. Fiyatı 12 lira.Siyahı sadece 36 bedendi ama 38 bedene de olacaktır çok dar değil, diğer açık haki renginde bedenler vardı.
Ben bunları aldım, hatta alırken de denedim ama malum hamile karnında çok da iyi durmadılar. Bazı dar giyinen hamileleri de beğeniyorum ama bir yere kadar sanırım, insanların gözüne sokmaya da çok lüzum yok bence.
Hal böyle olunca akşam bu elbiseleri nasıl giyebileceğimle ilgili düşünmeye başladım. Elbiselerin kendilerine dokunmak istemedim çünkü sonrasında bu şekilde giyebilmek istiyordum. Yani bu elbiselerin üzerine ayrı bir şey yapacağım kesindi. Önce siyah ve bej tülden uzun elbise dikmek geldi aklıma, kol ve yaka oyukları çok daha fazla olacak böylece alttan ana elbise gözükecekti. Bol olması gereken karın kısmını ise yakadaki büzgülerle halledebilecektim. Bu şekilde siyah tülden bir elbise diktim, yaka ve kol kenarlarına siyah jarseden biye geçirdim. Ama sonucu beğenmedim. Bir köşeye kaldırdım.

Bugün ise aklıma çok başka bir kumaş geldi. Tülbent leopar kumaşım.
Yine aynı şekilde bir kalıp hazırladım. Ön kısmı arkadan daha bol yaptım ve yanlardan birer kulak bırakarak önlük şeklinde olmasını planladım. Kol oyuklarını oldukça aşağı indirdim, aynı şekilde yakayı da fazlaca oydum. Omuzlardan birleştirip kol ve yaka kenarlarına aynı kumaştan hazırladığım biyeyi geçirdim. Yan dikişleri birleştirmedim. Bütün kenarlara ve etek ucuna makine çektim. Ön parçanın kulaklarına penye parça ekledim ve birleştirdim. Böylece arkada (sırtta) düzgün şekilde durdu. Arka parçanın kulaklarına ise ördüğüm kumaşları ekledim. Uçlarına da bağlanması için düz parçalar diktim.
Sonuç olarak böyle bir şey oldu : 


Henüz elbisenin üzerine giyemedim, ilk fırsatta üzerimde fotoğraflayacağım. 

Perşembe, Ağustos 26, 2010

Desenli Tunik ve Fazla Uyumlu Oje


Bir önceki yazıda patronunun çıkarılmasını anlattığım tunik de işte buydu. Çok önce pazardan aldığım ve sadece bir metre olduğu için bir şey yapamadığım koton kumaştan diktim. Robasına mavi taşlardan ekledim. Pli dikişleri pek iyi olmadı, daha doğrusu bir yana doğru kısaldı. Ama söküp tekrar dikemeyeceğim maalesef :(
Ojeler ise sanki kumaşla gidip almışım gibi oldu :) Claire' s 40 numara

Çarşamba, Ağustos 25, 2010

Burda Dergisinden Patron Çıkarma

Geçenlerde yorumlarda "nasıl patron çıkarılır" diye bir soru vardı. Basitçe anlatmaya çalışacağım.
Geçen gün diktiğim tuniğin patronunu çıkarırken fotoğrafladım.

Öncelikle hangi patronu (kalıbı)  çıkarmak istiyorsak onun sayfasına gidip patronla ilgili yazan bilgileri inceliyoruz. Yukarıda da görüldüğü gibi mavi patron, pafta A beden 18 (kısa boy için yaklaşık 36 bedene tekabul ediyor) ibarelerini dikkate alıp patronu ona göre çıkarıyoruz. Patron kağıdımızı açıyoruz (Artık tek kağıda düşürdüler) pafta A yı buluyoruz. Buradaki mavi renkle çizilen kalıplardan 1,2,3 ve 4 numaralı olanları çıkaracağız. Beden çizgimiz de aralıklı kesikli çizgi. 


Kağıdın üst kısmında bulunan numaralar patron parçalarının numaralarını işaret eder. Yani yukarıda gördüğünüz mavi 1 in hizasında bizim 1 numaralı patron parçamız bulunmaktadır. Burada da renkler önemlidir yandaki kırmızı 25 başka bir kalıp için kırmızıyla çizilen 25 numaralı parça demektir.


Patron parçamızı bulduktan sonra üzerine mulaj veya eskiz kağıdı koyup tercihen koyu bir kalemle patronu çizmeye başlıyoruz. Gördüğünüz gibi ben aralıklı kesikli çizgiyi takip ediyorum. Diğer bedenler için diğer çizgileri takip etmek gerekir.


Bu şekilde bütün patron parçalarını tek tek çiziyoruz. Çizimlerin üzerindeki işaretleri de almayı unutmuyoruz. Orta işareti, bel işareti, pliler gibi.

Trendyol' dan Elbise


Büyük ihtimalle önümüzdeki ay katılacağımız bir düğün var ve o zamana kadar evdeki dar abiye kıyafetlere giremeyeceğimi düşünüyorum. Kendim dikecektim ki bu sabah trendyol' daki kampanyayı gördüm ve hemen füme-gri olanı aldım. Evet, sabah erken kalkmanın faydaları..
Önü plili olduğu için büyüyen karın için yer olacağını düşündüm bakalım inşallah istediğim gibi çıkar. Hem abiye hem de günlük (kışın hırka ve kalın çoraplarla) kullanılabilir diye düşünüyorum. Bu aralar trendyol' da güzel şeyler oluyor. Geçenlerde de İnci kampanyasından bir ayakkabı ile başka bir kampanyadan küpe almıştım. Gelmesi sürecek tabii ama olsun.
Hala üye olmadıysanız buradan üye olabilirsiniz. 

Salı, Ağustos 24, 2010

Basit Fermuarlı Portföy Çanta Yapımı

Alice Harikalar Diyarında temalı çantamın yapılışını anlatacağımı yazmıştım. 
Bu çanta için jean ve astarı için pembe desenli kumaş kullandım. Jean kumaştan bütün parçaları, astar kumaştan ise ön-arka, yan parçalar bir de iç cep için bir parça kestim.
Ölçüler :
Ön ve arka parçalar : 33x28 cm (2 adet)
Yan (alt) parça : 92x6 cm (1 adet)
Fermuar destek parçaları : 33x6 cm (2 adet) 

Ön parçaya yan ve alta dönecek olan uzun parçayı dikiyoruz. (1) Aynı işlemi arka parçaya da uyguluyoruz. (2) Düzünü çevirdiğimizde çantanın gövde kısmı bu şekilde oluyor. (3) Bu işlemlerin aynısını astara da uyguluyoruz. [Astarın arka parçasına cep ekleyebiliriz ] Yalnız astarla gövdeyi birleştirdiğimizde çevirmek için bir boşluk bırakıyoruz. (4)


Fermuar destek parçalarını tersinden uzunlamasına ikiye katlayıp kısa kenarlarından makine çekiyoruz, düzüne çeviriyoruz. Böylece uçları kapanmış oluyor. Bu şekilde açık olan uzun kenarlar dışta kalacak şekilde fermuaru takıyoruz. (5) Hazırladığımız fermuar bölümünü gövdeye ekliyoruz. (6) Çantayı astarlarmak için astarın içine gövdeyi sokuyoruz. Astarın düzüyle çantanın düzünün birleşmesi ve fermuar bölümünün içte kalması lazım. (7) Bu şekilde gövde ve astarı birleştiriyoruz. Eğer astarda bolluk olursa birkaç pli yapabilirsiniz. (8)


Astarda bıraktığımız boşluktan gövde kısmını geçiriyoruz. (9) Sonunda astar düz olarak dışarı çıkmış olacak, bunu çantanın içine sokup bitiriyoruz. Son olarak ütüleyebiliriz. (10)
Yan parçaları uzun tutup askı olarak devam ettirebiliriz veya yanlara kuşgözü bastırıp oradan geçireceğimiz kalın bir materyali askı yapabiliriz. Bu en basit hali, eklemeler yapılabilir. 

Pazartesi, Ağustos 23, 2010

Şalvar Pantolon ve Yeni Saç Kesimi

Geçen gün sonunda saçımı kestirdim. Benim saçlarım çok düz ve biraz uzadığı zaman ben düzgün şekil veremiyorum, hele hava sıcak olduğunda tepeme bir mandal takıp çıkıyorum dışarı. Bu şekilde saçım olmasındansa eski saçıma dönerim diye düşündüm ve gittim kestirdim. İyi ki yapmışım, artık beş dakikada saçımı yapabiliyorum. 

Geçen gün diktiğim şalvarın açılışını yaptım. Burda dergisi mayıs 2010 sayısındaki modelden çalıştım. Ancak düşük şekilde giyebileceğim için bel bölgesini kendi basen ölçüm kadar (hatta biraz daha fazla) geniş tutup kemer yerine kalın lastik taktım. Bir de ağ bölümünü modeldeki kadar düşük yapmadım, yukarı çektim. Oldukça rahat bir pantolon oldu, bacak kısmı da çok dar olmadığı için hareketleri kısıtlamıyor.
Alice Boyama çantam da bitti gördüğünüz gibi ilk fırsatta yapımını anlatan bir yazı hazırlayacağım. 

( Büyüyen karnımla tanıştırayım :))
Asimetrik beyaz tshirt-Peros / Şalvar - Ben diktim / Alice boyama çanta - Ben yaptım / Küpeler - Claire's / Ayakkabılar - İnci (eski) / Gözlük - Tabe Kıyamet

Perşembe, Ağustos 19, 2010

Alice Boyama ve Aplike

Beyaz kanvas kumaşın üzerine Alice in Wonderland temalı çizim yapmıştım bir süre önce. (Buradaki tshirt boyamalarımla aynı çizim) Boyamasını bitirememiştim ve ne olacağına da karar verememiştim. Dün sonunda akrilik boyalarımı çıkardım ve çizimin boyanmasını bitirdim.



Jean kumaşa bu çizimi aplike etmek ve sonrasında çanta yapmak geldi aklıma. Öncelikle iki kumaşı birbirine yapıştırmak gerekiyordu böylece üzerinde daha rahat çalışabilecektim. Çizim iyice kuruduktan sonra arkasına çift taraflı tela ütüledim (1). Çift taraflı tela denilen şey paça yapıştırmada kullanılan ince uzun şeridin metreyle satılan hali. Petek şeklinde iki tarafı da yapışıyor, iki kumaşı birbirine yapıştırmak için kullanılıyor.
Desenin etrafından makasla kestim. Bu sırada telanın kağıdı hala arkasında duruyordu. (2) Telanın kağıdını çıkardım. (3) Ve kumaşın üzerine deseni yerleştirdim. (4)



Boyayı zedelememek için desenin üzerine bir kağıt koyup (ince bir bez de olabilir) üzerinden kumaşa ütüledim. (5) Böylece deseni kumaşa yapıştırmış oldum. (6)
Bundan sonrası makinede aplike yapma işi. Öncelikle tüm kenarları siyah iplikle sık ayarlı zigzag dikişle geçtim. Bu sırada makinenin normal ayağını kullandım. (7) Sonrasında yorganlama (kapitone) ayağıyla (burada anlatmıştım) üzerinden rastgele dikişler geçtim. Önce siyah sonra beyaz iplik kullandım. Arkası böyle görünüyordu bütün dikişlerden sonra (8)



Bunlar da sonuçtan fotoğraflar. Bu yapacağım çantanın ön kısmı olacak, çantayı tamamladıktan sonra detaylı olarak nasıl yaptığımı anlatacağım.
Bu arada makinede bu tarz aplikelere merakınız varsa (daha önce birkaç blogcu arkadaşım da tanıtmıştı) 
Alisa Burke' u tavsiye ederim. Kendisi sanatçı bence, renklerle inanılmaz oynuyor, muhteşem çiziyor ve makinede serbest dikişle harikalar yaratıyor. 


Çarşamba, Ağustos 18, 2010

Düşük Kollu Robadan Elbisenin Yapılışı

Hamileler için çok uygun bir elbise olsa da 
normalde de giyilebileceğini düşünüyorum.
Bir önceki yazıma bu elbisenin yapılışıyla ilgili sorular gelince çizerek anlatmak istedim. Kalıpsız desem de aslında birazcık kalıp kullandım ama kendinizin çizebileceği kadar basit bir kalıp. Öyle dergilerden falan ön-arka parça aramanıza gerek yok. Ben kol oyuğuyla uğraşmamak için düşük kollu olarak hazırladım. 
(Çizimleri üzerine tıklayarak büyütebilirsiniz.)

Öncelikle arka parçayı bir kağıda çiziyoruz. Ortadaki kesikli çizgi arka ortayı gösteriyor. Orayı baz alarak tek tarafını çizip kumaşınızın kat yerine koyabilir ve o şekilde biçebilirsiniz. Bu ölçüler bedenlere göre değişecektir, ben biraz bol olarak 38 beden aldım, ama 40 bedene de olacaktır.

Arka parçaya yapacağımız bir oynama ile ön parçayı elde ediyoruz. (aslında ön ve arka parçalar bu kadar birebir olmazlar ama bu çok basit bir elbise, bu bilgiyi görmezden gelebiliriz) Ön parçada çok açılma problemi yaşanmasın diye ben hafif kruvaze bir sonuç istedim. Bu yüzden ortadan 8 cm kadar daha ilerletip bir v yaka oluşturdum. Çizimlerde ayrıntılı olarak görebilirsiniz.
Bu şekilde üst kısmı bitirmiş oluyoruz. Bundan sonra :
Arka ve ön parçaları omuzlardan birleştirdim. Yaka bitişini ben pervazla yaptım, isterseniz biye ile de dönebilirsiniz. Çizimlerde x ile belirtilen yerler kol açıklığının olacağı yerlerdi bu kısımlara makine çekip yan dikişleri kapattım. Öndeki kruvaze kısmı da üst üste bindirip diktim. Etek için ise tüm eni kullanıp 70 cm uzunluğunda iki tane dikdörtgen kestim. Bunları yanlardan birbirine diktim. Üst kısmı büzüp gövdeyle birleştirdim. Son olarak da etek ucunu katlayıp makine çektim. 

İşte bu kadar, güle güle giyin :)) 

Son Dikişler


Bu ara yeni parçalar diktiğimi yazıyorum hep; geçen gün bir tane elbise dün de bir şalvar pantolon diktim. Elbiseyi kalıpsız diktim, şalvarı ise Burda mayıs 2010 sayısındaki modelden biraz değiştirerek yaptım.
Şimdi pantolonun üzerine bir bluz yapmak niyetindeyim.

Salı, Ağustos 17, 2010

Hamile Modası

"Hamile Modası" diye başlık atmış olsam da bence bu dönemin bir modası olmamalı. Yani normalde ne tarz giyiniyorsanız hamilelikte de aynı tarzda giyinebilmelisiniz. Hayatınızın belli bir döneminde size zorla başka kıyafetler giydirmek gibi olur aksi halde. Gerçi bunda biraz hamilelikte alınan kiloların da etkisi var. ( Bu konuda sadece gördüklerimden çıkardığım bir sonuç var, tabii ki aşırı yemek yemek doğru değil ama bir de bünyenin etkisi var ki tartışılmaz. Eğer vücudunuzda eksiklikler varsa hamile kaldığınız anda vücudunuz bunu toplayacaktır o yüzden hamile kalmadan önce ağır diyet yapmamaya dikkat edilmeli ) 
Hamile kıyafetleri ise maalesef çoğu zaman çirkin veya aşırı pahalı ürünlerden oluşuyor. Bir kadının hamile diye çirkin kıyafetler almak isteyeceğini zannetmiyorum, ama  bazen başka seçenekleri olmuyor. Neyse ki LcWaikiki' nin geçen sene çıkardığı hamile kıyafetleri bu açığı biraz olsun kapıyor. Özellikle jean kumaştan olan modeller çok güzel.

[Ben de indirimden bir beyaz jean pantolon bir de jean etek aldım ama henüz biraz büyükler bana] 
Bir de bu kıyafetleri sadece belirli bir süre giyeceğinizi düşünürsek çok da fazla almak hiç akıl karı değil. Elbiseleri sonra da giyebilirsiniz ama yanları büzgülü hamile tshirtlerini veya göğsünüze kadar çıkan penye kısmıyla pantolonları sonradan giymeniz çok zor. Bu yüzden illa ki bir şeyler alacaksanız biraz bol normal tunik tshirtler veya uygun elbiseler alabilirsiniz.
Genelde "robadan" diye tabir edilen göğüs altından kesik ve bol inen modeller hamileler için oldukça uygun. Bir de bunun tam tersi göbek altından lastikli modeller de giyilebilir. Özellikle karnın tam belli olmadığı zamanlar için daha uygun sanırım. Düşük belli giyilen lastikli pantolonlar da rahatça kullanılabilir. 
Normal tshirtlerini giymek isteyenler için ise "hamilelik kemeri"(maternity belly band) denen temelde basit bir penye banttan oluşan parça ise ideal. [Bu zımbırtıdan haberdar olmamı sağlayan hersheyler' dir] Bu ürün göğüs altından basenlere kadar inerek karnınızı sarıyor ve artık kısa gelen tshirtlerin altından çıkıyor. [Bu üründen Tchibo' da ve C&A da var] Etsy' de buradaki ürün bu mantıkla yapılmış ama kıyafetlerin içine değil dışına giyiliyor. Şekilli karnı olan ve dar giyinmekten hoşlanan hamileler de bu şekilde kullanabilirler.

Sonuç olarak benim fikrim bu 9 aylık dönemde ( aslında 4-5 ay+bir de kiloları verme dönemi aynı zamana tekabül eder herhalde) gereksiz alışveriş yapmadan sadece birkaç temel parçayla idare etmek lazım. Alırken sonra da giyebileceğiniz ürünleri tercih etmek çok daha mantıklı olacaktır. 

2019. hafta itibariyle çoğu pantolonuma giremediğim bir kısmı da sıktığı için hepsini kaldırdım. Lastikli etekleri, lastikli şalvarları, elbiselerimin çoğunu (bele oturanlar dışında) bol şortlarımı hala kullanabiliyorum. Bu aralar diktiğim bir elbise ve yeni başlayacağım lastikli bir şalvarı da bitirdiğimde fotoğraflarım. 

Projeler ve Hazırlıklar

Arada yaptığım hazırlıklarla ilgili sorular geliyor. Şu ana kadar neredeyse hiçbir hazırlık yapmadım hep erken olduğunu düşündüm. Ama geçen haftaki Tchibo temasından birkaç bebek eşyası ve kendime bir-iki ürün aldım ilk defa. Onlar da sınırlı ürünler diye aldım yoksa hiç alacağım yoktu.
Hazırlıkları ertelememin bir nedeni de çalışma odamı boşaltmam ve diğer odaya taşımam gerektiği için önceliği bu işlere vermemin gerekliliği. Benim hobi odası olarak kullandığım (burada anlatmıştım) odayı bebek odası olarak düşündüğüm için bu odanın tamamen boşaltılması gerekiyor. Misafir odasını misafir+dolap+hobi+oturma odası şekline dönüştürmem lazım. Bu da hobi odasındaki (ve misafir odasına da yayılan) bir sürü ıvır zıvırı, kumaşı (ki sanırım kumaş dükkanı açabilirim) bir şekilde toparlamam anlamına geliyor. Gereksizleri ayıklamak kolay ama kumaşlarımı ne yapacağımı henüz bilmiyorum, hiçbirini de vermeye kıyamıyorum. 

Misafir odasında yapılacak değişiklikler için biraz çizim yaptım bugün, mevcut dolap ünitesinin boş kısmına raflı bölüm eklemek, çalışma masasını küçültüp kullanmak, büyük rafı o odaya monte etmek gibi çözümler buldum şimdilik. Bunlar benim eşyaları biraz toplayacak ama yine de tümünü alacağa benzemiyor. Zaten herkesin "dikişe zamanın olmayacak" uyarıları çerçevesinde en azından bir süreliğine bazı şeyleri tamamen kaldırmak (koltuk altı, baza altı) çok daha mantıklı görünüyor. 
Yani aslında çok işim var ama ben hiç işim yokmuş gibi düşünmeye devam ediyorum :))

Pazartesi, Ağustos 16, 2010

Şal Desenli Tunik/Elbise

Dikiş makinem tamir olur olmaz diktiğim parçalardan biri buydu. Şal desenli poplin kumaştan kalıpsız olarak diktim. Gövde kısmı oldukça bol, sadece boyun kısmına kalın lastik ekledim böylece büzgüleri sabit durdu. Kol ağızlarına mor koton biye geçtim. En son da etek ucuna kalan kumaştan fırfır yapıp ekledim.Oldukça basit bir çalışmaydı, toplamda iki saat ancak sürmüştür. 
Giyerken aşırı bol olmasından hoşlanmadım ve artık neredeyse 5 aylık olduğumdan göbek üstü kemer kullanmayı düşündüm. Düşüncede iyiydi ama henüz karnım maalesef kemeri tutamıyor, bütün gün yukarı çekmek zorunda kaldım. İnşallah önümüzdeki ay daha rahat bu şekilde giyebilirim. 
Alttaki iç eteği ise beyaz poplin kloş etek dikip ucuna fisto ekleyerek yapmıştım. Geçen sene bu yazımda anlatmıştım. 
Çanta - Annemden vintage Ferre / Ayakkabılar - İnci (eski) / Küpeler - Claire's / Kemer?

Cumartesi, Ağustos 14, 2010

Dikiş Makinem Tamir Oldu



Benim için dünün en güzel olayı servisin gelmesi ve makinemi tamir etmesiydi. Bir tamircinin söylediği bazı parçaların yıpranmış olduğu haberi asılsız çıktı. Hem çağanoz (yatak) hem de mekik gayet iyi durumdaymış. Saçma bir mutluluk içindeyim bu yüzden, fotoğrafta da görüldüğü gibi artık bütün dikişleri yapıyor güzel makinem.
Akşamüstü servis gittikten sonra hemen oturdum makinemin başına ve iki parça diktim bile. Giydikçe detaylı fotoğraflarını koyarım.

Ayakkabı Raptiyelemece (Jeffrey Campbell Ayakkabılardan Esinlenme)

Jeffrey Campbell' in ayakkabı tasarımlarını çok beğenirim. Hele bir süredir birçok yabancı blogda rastladığım burnu açık dolgu topuk deri botlarını. Bu ayakkabıların benzerini evdeki dolgu topuklu ayakkabıya uygulamak mümkün,


projenin aslı buradandır bütün aşamaları fotoğraflı olarak anlatıldığı için ben tekrar yazmıyorum. 



Malzemeler : 
- Dolgu topuklu, topuğuna raptiye girebilecek ayakkabılar
- Raptiye (27 kutu kullandım yani yaklaşık 810 tane. Topuk yüksekliğine göre bu sayı değişebilir)
- Yapıştırıcı
- Çekiç
Projenin asıl adresinde de anlatıldığı gibi önden raptiyeleri saplayarak işe başladım. Bu arada biraz daha sağlam olsun diye raptiyeleri saplamadan önce topuğa biraz yapıştırıcı sürdüm. En son da çekiç ile üzerine vurarak düzgünleştirmeye çalıştım.
Biraz deli işi gibi gözükse de aslında o kadar da uzun sürmedi, bir akşamda bitirdim diyebilirim. Ama ertesi güne baya parmak acısı kaldı tabii. 

Cuma, Ağustos 13, 2010

Pembe Süslü Tshirt


Hala dikiş makinem bozuk olduğu için (servis çağırdım bakalım ne olacak) sadece elde dikilebilen parçalar yapabiliyorum bu ara. Dikiş için ise terzime gidip onların makinesinde dikiyorum. 


Geçen akşam televizyon seyrederken uçuk pembe bir tunik tshirte evdeki çeşitli malzemeleri dikerek süsledim. Biraz canlı ve neşeli bir şey olsun istediğim için genel olarak pembe ve mavi tonlarını kullandım. Ütüyle yapışan aplikeler, inci şerit ve altı düz boncuklar, kurdeleler, kelebek şeklinde düğmeler ve taşlı broşlar kullandım. Broşların metal kısımları kararabilir diye yıkamadan önce çıkaracağım. Malzemeleri elde diktim ama fazla olmadıkları için oldukça çabuk bitti.



Şort - LcWaikiki / Ayakkabılar - Melissa (for Vivienne Westwood)

Essie Yaz İndirimi


Essie ojelerinde promosyonlu ürünlerde %50 indirim başlamış. Mini 4lü setler ve normal ikili setler 25 liradan, seçili ojeler 15 liradan satışa sunuluyor. Buradan inceleyebilirsiniz.
Oje meraklılarına duyurulur.
(Beğendiğiniz renklerin nasıl durduğunu görmek için sitede de bir bölüm var ama Essie çok tercih edilen bir oje markası olduğu için google' da adını aratırsanız birçok swatch a rastlayabilirsiniz.)
Daha önce yazdığım Essie yazısı (pink parka ve mint candy apple) burada.

Çarşamba, Ağustos 11, 2010

Hamilelik Günlüğü


Bu aralar yeni bir uğraşım var, günlük tutmak. Sanırım liseden beri ilk kez bu kadar elde yazı yazıyorum. Ama normal bir günlük değil, hamilelik günlüğü. Doktor kontrollerini, ultrason görüntülerini ve bu süreçte yaşadığım duygusal süreci yazmaya çalışıyorum. Lisedeki şarkı sözü yazdığım ajandam gibi buna da kesip biçip bir şeyler yapıştırıyorum. Sonraki dönemlerde açıp okuduğumda güzel bir hatıra olacağını düşünüyorum.
Böyle bir günlük tutmuş olan var mı acaba?

Bir de sevgili mormermaid' in önerdiği bir kitap var, hatta bugün alacağım kısmetse. Ece Arar' ın Hamilelik Günlüğü. Okuyanlar şiddetle öneriyorlar, ben de okuyunca detaylı olarak paylaşırım.

Pazar günü Zaman Gazetesindeydim

Zaman Gazetesi' nden Gülizar Hanım, geçen hafta içinde benimle iletişime geçmiş ve bir haberde benim de geçmemi istediğini belirtmişti. Konusu dikiş-hobi blogları ve bunların dünya çapındaki örnekleriydi. Birkaç soruya cevap verdim ve genel durum hakkındaki düşüncelerimi belirttim.
Kendimi çok sevdiğim dünyaca ünlü blogger Disney ile beraber aynı haberde görmek çok gururlandırdı beni.
Bu güzel yazı için Gülizar Hanım' a ve twitter' dan gazetenin bu sayfasını bana gönderen Leyla' ya çok teşekkürler..
(Sayfanın büyük hali için üzerine tıklayın)

Cumartesi, Ağustos 07, 2010

Sephora İndirimi


Genelde Sephora indirimlerini ilk gününde yakalardım ama ben tatildeyken indirim başlamıştı. Dün gittiğimde çok bir şey kalmamıştı ama şansıma işe yarar birkaç şey bulabildim.
- Stila Brow Polish :  Kaş rimeli. Saçlarım koyu, kaşlarım seyrek olduğu için zaman zaman boyamaya ihtiyaç duyuyorum. Elf' in kaş setini de almıştım, bu yazımda anlatmıştım. Bu daha pratik olacak diye düşünüyorum her yerime bulaştırmazsam tabii. (Bu tarz kaş rimeli kullananlar kullanımı hakkında önerilerini yazarlarsa çok memnun olurum) [8 lira]
- Sephora Gloss (no15) : Genelde güzel oluyor Sephora' nın gloss ları. İndirimde rengini bulabilirseniz bence edinin. [8 lira]
- Stila Smudge Pot ( Pomegranate) : Mürdüm rengi jel eyeliner. Elimde bir deneme yaptım, kuruyunca süper sabitleniyor. [8 lira]

Cuma, Ağustos 06, 2010

Leopar-Aslan-Fosfor

Bu aralar hiç kendi diktiğim veya tasarladığım bir şey giymiyorum, sıcaklardan bir tshirt veya elbise bulup geçiriyorum üstüme. Haftaya terzime gidip aklımdaki birkaç şeyi dikmeyi düşünüyorum bakalım yapabilirsem.

Bu tshirt bu yazın en çok sevdiğim parçası oldu. Bir kere çok rahat, üzerinde aslan kafası ve leopar desenleri var, ayrıca fosforlu pembe fırça darbeleri var. Diğer parçalar çok önemli değil :)
Tshirt - Peros (bu sezon) / Penye etek - ? / Sandaletler - Shoetek (geçen seneden) / 
Çanta - Deichmann (Kıştan)

Perşembe, Ağustos 05, 2010

Rosasea ve Bioderma Ürünleri


Cildimdeki bir türlü geçmeyen sivilcelerden bahsetmiştim, meğer onlar sivilce değilmiş. Dün doktora gittim, ocak ayında geçirdiğim rosasea (rosacea) adlı hastalığın hamilelik nedeniyle nüksettiği teşhisini koydu. Dolaşım sistemi artık farklı çalıştığı için böyle aksaklıklar olabiliyormuş. Ve artık cildimi hassas ve kızarmaya eğimli olarak adlandırıp kullandığım ürünleri buna göre seçmemi tavsiye etti. Sabunlar, yıkama jelleri, tonikler hepsi yasak. E ve C vitaminli ürünlerin hiçbirini kullanamıyorum bundan sonra. 
Geceleri sürmem için bir ilaç yazdı bir de Bioderma' nın Sensibio serisinden iki ürün önerdi. Sensibio H2O temizleme suyu gibi bir şey, ilk bakışta sadece su. Pamuğa biraz döküp yüzümü sildiğimde pamuğun aldığı renge inanamadım, makyaj olmamasına rağmen bütün kiri aldı. Göz makyajı temizliğinde bile kullanılabiliyormuş.
Sensibio AR Cream ise üzerinde yazdığı gibi kırmızılığı engellemeye ve yatıştımaya yarayan bir nemlendirici. 
İlacı ise hemen kendi doktoruma sordum, çünkü bazı dışarıdan sürülen kremler bile bebeğe geçebiliyor. Kullanabileceğimi söyledi. Bu da aslında akne için kullanılan bir ilaçmış ama rosaseaya da iyi geliyormuş. Başta biraz kaşındırıp yakabilirmiş. 
Bunlarla bir ay deneyeceğim eğer gelişme olmazsa tekrar gidecekmişim başka bir tedaviye geçebilirmiş.
Cildimin bu durumunu öğrenince eve gelip bütün bana uymayan ürünleri attım. Zaten her şeyi kullanamıyordum, seçeneklerim iyice azaldı.  

Siyah Büzgülü Elbise


Üst kısmı büzgülü elbiseleri bütün yaz o kadar çok giydim ki, hafif çıkan karnım için çok rahat oldular. Uzun olarak iki tane pazardan almıştım, bu siyahı da geçenlerde Tedi diye bir yerde buldum. 
Penyesi viskon ve iç göstermiyor. Model olarak çok basit, daha önce bu tarz hem kısa hem de uzun olarak dikmiştim. Dikdörtgen bir parçanın göğüs kısmına makine lastiği geçiyorsunuz, o kadar.
Bu arada sıcaklarla baş edemeyince saçlarımın arkasını gidip kestirdim, sanırım arkayı hiç uzatamayacağım.
Kolye Kadıköy' de bir takıcıdan, kırmızı ipli bileklik Topman, diğer bileklikler Bodrum' dan. Kırmızı saat ise Too Late. Ayakkabılar - Shoetek


Bu arada yüzüme 50, vücuduma ilk başta 30 sonra 15 faktör sürerek ve 15:00 e kadar hiç dışarı çıkmayarak bu kadar yandığıma inanamıyorum, demek ki olabiliyormuş :) Ama zaman gerekiyor, bu sene üç hafta tatil yapabildiğim için olmalı.

Çarşamba, Ağustos 04, 2010

Ykm Outlet' te Six Takıları


C&A mağazalarına gidenler bilir, Six adlı takı markasının ürünleri vardır. Genelde oldukça kaliteli ve güzel tasarımları var. Tatile gitmeden önce Optimum Outlet' in içindeki Ykm' de bu markanın (büyük ihtimalle) eski sezon ürünlerinin indirimli satıldığını gördüm. Birkaç parça aldım, fiyatlar 5-7-10 lira olarak değişiyor.
Siyah ipli anahtarlı ve tüylü kolye - Yıldızlı uzun zincir küpeler - Zincir Halhal - 
Çiftli ayak parmağı Yüzüğü

Kaju ve Ceviz


Aslında hamileliğimi öğrendiğimden beri beslenme şeklim çok değişmedi. Sadece katkı maddeli ürünleri olabildiğince az tüketmeye, zaten her gün içtiğim sütü fazlalaştırmaya başladım. Bir de ara öğün meselesi var tabii. Diyet ve sağlıklı beslenme konularında bilgili olduğum söylenemez ama kendimi bildim bileli iki saatten fazla aç kalamadığım için hep ara öğünlerim oldu. Normal zamanda insanlar yine de bunları atlayıp sadece üç öğünle hayatlarını idame ettirebilirler ama hamilelikte böyle bir şansınızın olduğunu zannetmiyorum. Hem mide ekşimesi yüzünden ana öğünlere çok yüklenmemek için hem de mideyi aç bırakmamak için bütün doktorlar mutlaka ara öğün eklenmesini öneriyorlar. Yoksa bazı durumlarda gebelik şekeri yükselebiliyor.
Ara öğünlerde genelde meyve veya kuruyemiş tarzı şeyler tüketiyorum. Cevizi doktorum özellikle verdi her gün yemem için. Ben bir de kendime kaçamak olarak kaju fıstığını ekliyorum. Çok yağlı olduğu için az yemeğe çalışıyorum. ( Kilo alımınının normal seviyelerde olan hamileler için uygun olduğunu düşünüyorum ) Cevizde zaten omega3 var, kajuda ise demir varmış. Gerçi zaten demir takviyesi alınıyor ama bu tarz kuruyemişler hem tok tutuyor hem de faydalı yağlar içeriyor.